Що таке органічне харчування?


Опубліковано 29 Березень 2023 о 16:00

Блог Діти в місті Львів >  Різне >  Що таке органічне харчування?


Що таке органічне харчування?


Вибір безпечних та насамперед корисних продуктів ‒ це важлива складова здорового раціону.


Органічне дитяче харчування не є виключенням, адже малюки мають отримувати від їжі максимум користі та мінімум шкоди, щоб забезпечити здоровий розвиток шлунково-кишкового тракту.


HiPP рекомендує обирати органічні продукти для харчування дітей, адже це поживно, корисно та безпечно!

Що саме мається на увазі під органічними харчовими продуктами?


До органічних продуктів відносяться ті вироби, що відповідають певним вимогам виробництва згідно зі стандартами європейської сертифікації органіки:

  • рослинні продукти мають бути вирощені без використання пестицидів;
  • виключено використання ГМО;
  • курятина та інші продукти тваринництва вільні від гормонів росту, неорганічного корму, та впливу шкідливих факторів середовища;
  • виключено використання добрив синтетичного походження для рослинних продуктів.

Якщо продукція виробника відповідає зазначеним вимогам, вона може бути перевірена згідно з європейським стандартом та отримати відповідний сертифікат у вигляді білого листа із зірок на зеленому фоні.

Переваги органічної їжі


Окрім того, що органічна їжа смакує набагато краще, вона також є безпечною як для організму людини, так і для навколишнього середовища.

До того ж виробництво такої продукції не має негативного впливу на родючість ґрунтів ‒ а отже, і на баланс екосистеми.


Як зрозуміти, чи є продукт органічним?


Найбільш вірогідним маркером органічного продукту є наявність в нього описаного вище європейського сертифіката. Також такий продукт можна впізнати по додатковому маркуванню ‒ наприклад, коли на упаковці є Євролист або українське маркування органічних продуктів у вигляді журавлика.

Склад продукту також може багато розповісти про його відповідність стандартам органіки. Наявність барвників або великої кількості стабілізаторів можуть вказувати на використання виробником шкідливих технологій обробки.

HiPP пропонує якісну та корисну органічну продукцію, що відповідає міжнародним нормам органічної сертифікації. Виробник використовує органічні інгредієнти та забезпечує їх обробку зі збереженням корисних речовин. Така продукція доступна по всій Україні ‒ в аптеках, супермаркетах, та інших магазинах.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук