Які суші варто спробувати кожному?


Опубліковано 31 Травень 2023 о 14:00

Блог Діти в місті Львів >  Харчування >  Які суші варто спробувати кожному?


Які суші варто спробувати кожному?

 Photo: freepik.com


Азійська кухня підкорює серця. Смачна, різноманітна, яскрава, вона приємно дивує навіть справжніх гурманів. Найпопулярнішою стравою, безперечно, є суші. Їх готують чи не у кожній країні світу.


А замовити суші у Львові можна як з дорогих ресторанів, так і з невеликих кафе та фаст-фудів.


Про те, які роли варто обов'язково спробувати, поговоримо в нашій статті. 


Види суші, які не залишать вас байдужими


Почнемо з одного з найвідоміших видів суші — нігірі. Це традиційна японська страва, яка складається зі шматочка свіжої риби, яка кладеться на кульку рису. Нігірі готують з різних видів риби, таких як тунець, лосось, окунь або морські водорості, відомі як норі.

 

Макі — це ще один популярний вид суші, який варто спробувати. Вони складаються з риби, морепродуктів, овочів або японського омлета, які загорнуті в рис та норі. Цей вид суші часто подається у вигляді ролів, які потім розрізаються на шматочки. Макі може мати безліч різних варіацій, і кожна з них має свій особливий смак.

 

Також рекомендуємо скуштувати: 

  • Сашимі — це свіжа риба, яка подається без рису. Проста, але надзвичайно смачна страва, яка нагадує суші у своїй традиційній формі. 
  • Унагі — цей вид суші подається у вигляді кульки рису зі смаженим вугрем зверху. Соус, що додається до унагі, надає страві особливого аромату та пікантності.
  • Темпура — це суші, в якому риба або овочі покриті тонким шаром тіста та смажаться до золотистого кольору. Мають хрустку текстуру та неповторний смак. Темпура може бути приготовлена з різних інгредієнтів, враховуючи морепродукти, овочі.
  • Філадельфія — це суші, які були створені у США, але швидко завоювали популярність по всьому світу. Вони складаються з лосося, крем-сиру та авокадо, загорнутих у рис та норі. Філадельфія має ніжний смак та кремову текстуру.

 

І останній вид суші, який ми радимо обовязково скуштувати — це  гункан. 

Рис поміщається у спеціальну форму, а на зверху викладаються шматочки риби, морепродуктів або ікри. Цей вид суші дозволяє ефективно поєднувати різні смаки та текстури.


Де замовити суші у Львові?


Якщо ви хочете поласувати смачними ролами, але не бажаєте стояти біля плити, можете замовити доставку з NOA. Там на вас чекає величезне різноманіття ролів, суші-сети, вок та багато іншого. Страви — свіжі та смачні, а доставка — дуже швидка.

 

Також суші можна замовити у:

  • ресторані японської кухні Банзай;
  • закладі Суші Вок;
  • ресторані Йокі.

 

Щоб не помилитися, аналізуйте меню, ціни, відгуки про заклад. А також запитайте рекомендації у друзів. Бажаємо смачного!

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук