Типи шкіри: як обрати догляд для свого типу


Опубліковано 13 Червень 2023 о 09:00

Блог Діти в місті Львів >  Здоров'я та спорт >  Типи шкіри: як обрати догляд для свого типу


Типи шкіри: як обрати догляд для свого типу

Photo: freepik.com


Тип шкіри визначає засоби та процедури по догляду за нею. Як визначити, якого типу шкіра и підібрати базові засоби по догляду за нею, нам допоможе розібратися крем Бепантен – засіб для зволоження, заспокоєння, прискорення загоєння.


Як визначити свій тип шкіри


Не варто думати, що визначивши свій тип шкіри, можна користуватись одними й тими ж засобами все життя. На наш шкірний покрив впливають безліч факторів, як зовнішніх, так і внутрішніх.


Нормальна шкіра в наслідок гормональних змін може стати жирною, сухість шкіри може з’явитись під впливом зовнішніх факторів.


Такі зміни треба помічати якнайшвидше, щоб вчасно поміняти засоби догляду и не допустити погіршення стану, що може потребувати навіть лікування.

Найефективніше тип шкіри визначить дерматолог, але є дієвий метод, який ефективний в домашніх умовах. Потрібно змити макіяж, ретельно очистити шкіру та почекати півгодини. Потім потрібно уважно роздивитись обличчя.


Розповімо, які ознаки визначають який тип шкіри:

  • Нормальна шкіра – такий тип шкіри буде виглядати так само, як тільки після вмивання: колір рівний, блиску нема, нема розширених пор, почервоніння, лущення, подразнень;
  • Жирна шкіра – через півгодини після очищення така шкіра буде блистіти через жир, що виступив, пори розширяться;
  • Суха шкіра – при такому виді шкіри буде відчутне стягнення, поверхня може здатися не гладкою, тьмяною;
  • Комбінована шкіра - в Т-зоні (чоло, ніс, підборіддя) шкіра буде виглядати блискучою, жирною на щоках або нормальною, або стягнутою;
  • Чутлива шкіра – через півгодини після вмивання деякі ділянки шкіри можуть почервоніти, почати свербіти, може з’явитися подразнення.


Такі тести треба проводити час від часу, а особливо тоді, коли помітні якісь зміни. Наприклад, при нормальній шкірі після вмивання відчувається стягнення, чи навпаки, став з’являтись жирний блиск. Це може означати, що з якихось причин шкіра змінила свій тип, і тепер засоби догляду для неї повинні бути іншими.


Як доглядати за різними типами шкіри з кремом Бепантен


Найбільше пощастило власникам нормальної шкіри. Якщо її вчасно очищати, та помірно зволожувати, наприклад, після водних процедур або в жаркий день, цього буде достатньо.

Тим, в кого жирна шкіра потрібно приділяти більше уваги очищенню, щоб пил та бруд не забивали розширені пори. Не треба думати, що жирна шкіра не потребує зволоження. Якщо епідерміс не отримує достатньо вологи, він починає компенсувати її, виділяючи зайвий жир. Це може призвести до забиття пор, і як наслідок до подразнення й навіть запалення. Прищі, що вже зʼявились, будуть потребувати більш серйозного лікування. Тому спеціалісти рекомендують застосувати крем Бепантен для жирної шкіри. Його компоненти зволожують епідерміс, зменшують подразнення, та ефективно впливають на вигляд шкіри.

Догляд за сухою шкірою повинен бути направлений на компенсацію нестачі вологи. Якщо використовувати дієвий засіб, то питання, чому шкіра суха, не стоятиме. Достатньо зволоження і захисту для сухої шкіри можуть дати складові крему Бепантен. Вони сприяють загоєнню мікротравм та тріщин, які утворюються на шкірі, і значно покращити її стан.

Комбінована шкіра складна в догляді, тому може знадобитись декілька засобів по догляду за нею. В залежності від того, з яким типом шкіри комбінується жирна Т-зона, треба підбирати косметологічні засоби. Найкраще спитати в дерматолога, який врахує всі індивідуальні особливості. Але якщо на деяких ділянках комбінованої шкіри виникла подразнення, почервоніння, то також можна використовувати крем Бепантен.

В виборі засобів для чутливої шкіри треба бути дуже обережним. Краще пройти консультацію лікаря, який визначить речовини, що викликають подразнення, та виключити їх зі своєї косметологічної лінійки.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук